Particulieren

Het afsluiten van een hypotheek is een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Goed dus om niet over één nacht ijs te gaan en je uitgebreid te laten adviseren.

Wat betekent het financieel als je eerder met pensioen gaat.

Vermogen opbouwen doe je voor later. Daarom is het verstandig op tijd geld opzij te zetten, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat als ik arbeidsongeschikt raak of kom te overlijden?

Waar let ik op als ik mijn huis (ver)koop?

Wonen

Koop je voor het eerst een huis? Dan vraag je je vast af hoeveel je kunt lenen en wat er financieel bij komt kijken. Woon je in een koophuis en heb je een ander huis op het oog? Dan wil je misschien weten of het verstandig is je huidige hypotheek mee te nemen of juist niet. Of je woont al in een fijn huis, maar die leefkeuken zou voor nóg meer woonplezier zorgen. Moet je je hypotheek verhogen of spaargeld inleggen? En welke regelingen zijn er als je je huis wil verduurzamen?
Wat jouw woonwensen ook zijn, als financieel coach schets ik scenario’s en adviseer je wat het best bij je past.

Werken en pensioen

Je doet je werk met plezier en haalt er veel voldoening uit. Tegelijkertijd realiseer je je dat er meer is in het leven. Ben je nieuwsgierig wat het financieel betekent als je eerder met pensioen gaat? Of als je minder zou gaan werken? Laat je verrassen, want er is veel mogelijk.
Natuurlijk kost het geld als je eerder stopt met werken. Je krijgt pas AOW en je opgebouwde pensioen als je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Maar als je op tijd een plan maakt, kan er veel. Zoals beleggen, banksparen of lijfrentes. Ik kijk samen met jou naar de opties en geef je een advies op maat.

Wanneer zal ik eens met pensioen gaan?

Is het nodig om te sparen voor later?

inkomen en vermogen

Vermogen bouw je op voor later. Als je nu geld opzijzet, sta je straks niet voor verrassingen. Ook zonder riant inkomen of goed gevulde bankrekening kun je zorgen voor een financiële buffer. Ik kijk samen met je hoeveel geld je maandelijks opzij kunt leggen. Als je een goede reserve hebt opgebouwd, kun je verder sparen of beleggen. Waar je voor kiest, hangt af van hoeveel risico je wil lopen. En hoe lang je het geld dat je wil vastzetten of beleggen, kunt missen. Heb je kinderen? Dan kun je fiscaal voordelig aan hen schenken. Ook zo zet je je vermogen slim in.
Samen met jou zorg ik voor jouw eigen financieel ‘maatpak’.

Verzekeren

Je denkt er liever niet over na. Wat als ik arbeidsongeschikt raak of kom te overlijden? Toch is het verstandig nu al te bepalen hoe je de zaken in zo’n geval financieel geregeld wil hebben. Ook dat geeft rust, voor jezelf en voor de mensen om je heen.
Als financieel coach adviseer ik je over hoe je je het beste tegen deze risico’s kunt verzekeren. Dat kan bijvoorbeeld via een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een overlijdensrisicoverzekering. Voor jou ben ik een onafhankelijk gesprekspartner: ik zet de mogelijkheden op een rijtje en geef een advies dat bij jou past. Je verzekering sluit je af bij een financiële instelling.

Wat als er iets met mij gebeurt?

Wil je meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op, of laat je gegevens achter via onderstaand formulier.