Ondernemers

Het afsluiten van een hypotheek is een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Goed dus om niet over één nacht ijs te gaan en je uitgebreid te laten adviseren.

Wat betekent het financieel als je eerder met pensioen gaat.

Vermogen opbouwen doe je voor later. Daarom is het verstandig op tijd geld opzij te zetten, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat als ik arbeidsongeschikt raak of kom te overlijden?

Kan ik
wel een
hypotheek
krijgen?

Wonen

Het afsluiten van een hypotheek is een van de grootste financiële beslissingen in je leven. Goed dus om niet over één nacht ijs te gaan en je uitgebreid te laten adviseren. Als je ondernemer bent, heb je vast hele specifieke hypotheekvragen. Zoals hoe regel ik het goed voor mijn naasten als ik kom te overlijden? Wat als ik arbeidsongeschikt raak? En kan ik als zzp-er een hypotheek krijgen?
Samen met jou kijk ik naar je privé en je zakelijke situatie. Zo komen we tot een financieel plan dat je met je bank kunt bespreken.

Werken en pensioen

Je bent ambitieus en haalt veel voldoening uit je bedrijf. Tegelijkertijd realiseer je je dat er meer is in het leven. Wil je weten wat het financieel betekent als je eerder met pensioen gaat of minder gaat werken? De verantwoordelijkheid voor een goed pensioen ligt bij jou.
Als freelancer of zzp-er is het moeilijker pensioen op te bouwen. Maar het kan wel. Ik kijk naar je (verwachte) inkomen en pensioenregeling. Denk aan AOW, pensioen van een oude baan of je partner, spaarpotje of bestaande lijfrente. Ook kijken we wat je gemiddeld kunt missen. Dat kan elke maand verschillend zijn. Ik onderzoek scenario’s en geef een advies dat bij jou past.

Hoe regel ik mijn pensioen?

Hoe bouw ik een financiële buffer op?

Inkomen en vermogen

Vermogen bouw je op voor later. Als je nu geld opzijzet, sta je straks niet voor verrassingen. Als ondernemer heb je vaak geen vast maandelijks inkomen. Toch – of daarom – is het verstandig een financiële buffer op te bouwen. Daarmee kun je verder sparen of beleggen. Waar je voor kiest, hangt af van hoeveel risico je wil lopen. En hoe lang je het geld dat je wil vastzetten of beleggen, kunt missen. Heb je kinderen? Dan kun je fiscaal voordelig aan hen schenken of hen helpen bij het kopen van een woning. Ook zo zet je je vermogen slim in. Samen met jou zorg ik voor jouw eigen financieel ‘maatpak’.

Verzekeren

Je denkt er liever niet over na. Wat als ik arbeidsongeschikt raak of kom te overlijden? Toch is het verstandig nu al te bepalen hoe je de zaken in zo’n geval financieel geregeld wil hebben. Ook dat geeft rust. Voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Als financieel coach adviseer ik je over hoe je je het beste tegen deze risico’s kunt verzekeren. Dat kan bijvoorbeeld via een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een overlijdensrisicoverzekering. Voor jou ben ik een onafhankelijk gesprekspartner: ik zet de mogelijkheden op een rijtje en geef een advies dat past bij je zakelijke én persoonlijke situatie. Je verzekering sluit je af bij een financiële instelling.

Wat gebeurt er met mijn bedrijf als mij iets overkomt?

Wil je meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op, of laat je gegevens achter via onderstaand formulier.